Salinoterapia

Salinoterapia

Salinoterapia

De ce ocnasii din minele de sare ale Transilvaniei traiau pana la varsta de 70-80 de ani, pe cand media de varsta era de 50 de ani? De ce oamenii care isi duc traiul sau lucreaza in statiunile cu profil hidrosalin sunt mai longevivi si mai vitali decat restul populatiei? Raspunsul este simplu: prezenta benefica a aerului sarat. Genetic, fiinta umana a fost programata sa traiasca 140 de ani, dar poluarea si stilul de viata bazat pe produse create artificial, nenaturale, au injumatatit aceasta frumoasa varsta. Medicamentele, pe langa efectul terapeutic, pot cauza efecte secundare. In plus, tratamentul medicamentos nu repune in functiune mecanismul imunitar natural al corpului. Totusi, omul poate deveni mai sanatos si poate adauga ani buni la zestrea lui genetica. Solutia se afla in laboratorul ascuns al naturii: sarea cristalina. Element indispensabil vietii noastre fiziologice, sarea constituie si un medicament extraordinar, un remediu la care medicina traditionala apeleaza cu incredere de sute de ani. Cel mai curat si sanatos aer terestru este aerul salinelor, datorita proprietatilor lui aseptice si bactericide. Prin inhalarea aerosolilor sarati, se imbunatateste activitatea cailor respiratorii, incepand cu cavitatea nazala si terminand cu ultima alveola pulmonara.

Actiunea aerosolilor salini la nivelul cailor respiratorii

Prin inhalarea aerosolilor salini, caile respiratorii sunt “curatate" de focarele de infectie (stafilo-streptococice), prezente atat la adulti cat mai ales la copii, focare ce declanseaza si intretin numeroase boli respiratorii (in majoritatea cazurilor recidivante, devenind cronice) si prin a caror prezenta, imunitatea organismului, scade treptat. Sarea, prin natura sa, este o substanta bactericida, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, in multe cazuri comportandu-se ca un dezinfectant. Prin depunerea si absorbtia ionilor salini la nivelul cailor respiratorii superioare si inferioare, conjugate cu proprietatea puternic higroscopica, ia nastere efectul de dilutie a depunerilor de impuritati sau microorganisme, care provoaca boli si disfunctii respiratorii.

Sarea - Formula sanatatii

In compozitia sarii intra 37 de elemente chimice, o multime de substante minerale si particule care participa la normalizarea celor mai importante procese fiziologice ale organismului la mineralizare si hidratarea lui
  • Iodul este necesar organismului pentru activitatea normala a glandei tiroide si pentru buna functionare a proceselor digestive.
  • Magneziul joaca un rol important in prevenirea reactiilor alergice, este necesar pentru asimilarea vitaminelor, functionarea normala a muschilor si nervilor, stabilizarea ritmului cardiac si a nivelului de zahar din sange.
  • Calciul participa la formarea tesuturilor osos si muscular, este responsabil de coagularea sangelui.
  • Fierul ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la transportul oxigenului, intra in compozitia hemoglobinei, previne anemia si creste imunitatea.
  • Potasiul imbunatateste procesele metabolice, contribuie la reglarea echilibrului apei in celule.
  • Sulful joaca un rol de baza in procesele imunologice si este absolut necesar pentru sinteza albuminelor.
  • Sodiul controleaza tensiunea arteriala si are rol important in mentinerea echilibrului acido-bazic al organismului.
  • Seleniul previne distrugerea de catre radicalii liberi si ajuta la reglarea glandei tiroide.
  • Litiul reduce nivelului de chimicale din corp cauzatoare de tulburari de comportament si iritabilitate.
  • Manganul contribuie la sanatatea pielii, a oaselor si a cartilajelor.
"In viata poti alege orice, in afara de aerul pe care il respiri."
De zeci de ani, in salinele terapeutice naturale se trateaza cu succes mii de pacienti cu probleme respiratorii. Noi am facut mai accesibil acest tratament, aducandu-l la suprafata. Salinele Roman sunt incaperi ecologice unde salinoterapia este realizata la parametrii maximi, iar rezultatele sunt dovedite prin studii medicale si stiintifice.